Epa regler

   svt nyheter 1 Comments

epa regler

Skälet till skärpningen av reglerna är att många A-traktorer i mycket dåligt skick varit inblandade i olyckor. Förr skulle en A-traktor besiktas bara efter att den byggts om från bil till traktor. Men från och med maj nästa år ska EPA-traktorer besiktas först vid nybesiktiningen. Sedan efter fyra år och sedan vart. En A-traktor är en bil som är ombyggd till traktor. Dessa fordon behöver inte kontrollbesiktas, men efter ombyggnaden måste de registreringsbesiktas. Länkar. Föreskrift om A-traktorer länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster · Fordonsförordningen länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Boka tid hos oss på. Vill du bygga en a-traktor, eller är nyfiken på alla regler? Läs vår epa-guide! Foto: Lasse Svensson. Epatraktor kallas "Sveriges långsamma stolthet" och har många fans - liksom "syskonet" A-traktor. Här är allt du behöver veta om epatraktorer och A-traktorer.

Epa regler - Strid

Det får alltså inte befinna sig under en bagagelucka, då är det inget flak längre. LGF-skylten får sitta på bakrutan, förutsatt att det är högst 2 meter till bakänden av bilen stötfångaren inte inräknad Övriga Ombyggnader. Ytterligare ett krav var att avståndet mellan hjulaxlarna hjulbasen fick vara högst cm. Den 1 juli infördes krav på hytt eller störtbåge för EPA-traktorn. Samtidigt så beslutades det EPA-traktorer skulle få registreras fram till och med den sista mars Är det en äldre A-traktor så kommer den att omfattas av kravet på kontrollbesiktning för att den inte ska få körförbud den 20 maj Det är ologiskt att inte även sådana karossfordon som A-traktor eller EPA-traktor skulle kunna få framföras i åtminstone 45 kilometer per timme.

Epa regler - har

I en timme framåt finns han här hos oss för att svara på era frågor om A-traktorer! Vad finns det för motiv idag att ha kvar lagen om EPA traktorer? Vad kommer man titta på när de ska besiktas? Fordonen blev vanliga i Sverige under talet. Exempelvis kommer inte en punkt som Airbag att kontrolleras eftersom det inte är något krav i traktorer. Dessutom gick det lätt att spärra treans och fyrans växel. epa regler